Doeken

De uitstraling van uw zonwering wordt grotendeels bepaald door het doek. Met de doeken van Dickson bent u jarenlang gegarandeerd van een goede bescherming tegen uv-stralen, warmte, licht en weersomstandigheden. Dankzij de topkwaliteit doeken die door Dickson geproduceerd worden houdt de stof lang dezelfde kleur en heeft hij een goede weerstand tegen water, vlekken en scheuren. Er is voor elke smaak een juiste stof, zo kunt u kiezen uit bijvoorbeeld; effen stof, stof met strepen, een dessin of een jeansstof en zelfs opengewerkte doeken zijn mogelijk voor meer licht doorlatendheid.

Doekcollectie buitenzonwering: klik hier..
Doekcollectie screens:
klik hier..

Zonweringsdoeken hebben verschillende eigenschappen, geen van allen doet afbreuk aan de levensduur:

Knikvouwen: Ontstaan bij de confectie en bij het vouwen van de doeken. Daarbij kunnen er, vooral bij lichte kleuren, in de knik pigmentverschuivingen ontstaan. Deze zijn tegen het licht donker gekleurd en zien er derhalve uit als vervuilde strepen.

Golven: In de buurt van zomen en naden van de banen ontstaan verschillende wikkeldiktes op de as. De daardoor ontstane stofspanningen kunnen golven tot gevolg hebben. Ook door een zware regenbui kan er een waterzak ontstaan die golven kan veroorzaken als het doek opdroogt. Eisen van waterdichtheid, stevigheid, vuil- en waterafstotende eigenschappen, weer- en kleurechtheid en vele andere eigenschappen worden vastgelegd, gemeten en voor ieder doektype gegarandeerd.

Zijzoomgolven: Het doek wordt meestal door een actief verensysteem onder spanning gehouden. Naden en zomen werken als een versterking, maar ze moeten ook de meeste belasting doorstaan. Bij het oprollen van het doek liggen de zomen en naden over elkaar, hetgeen de druk en spanning nog extra verhoogt. Naden en zomen worden platgedrukt en nemen daardoor in de lengte toe. Dit kan er bij het openen van het zonnescherm toe leiden dat de zijzomen licht doorhangen.

Waterdichtheid: Zonweringsdoeken zijn waterafstotend geïmpregneerd en tegen een kleine regenbui bestand. Nat opgerolde doeken zo snel mogelijk, maximaal na 5 dagen, weer uitrollen om te laten drogen.