Tel: 050-5424227   |   E-mail: info@kortrijk.nl  

Kortrijk

 

Specialist sinds 1888

Kortrijk papengang

In 1888 vestigde dhr. W. Kortrijk zich in de Papengang te Groningen. Dit bedrijf richtte zich op de productie van houten rolluiken, houten buitenjaloezieën, markiezen en de levering en montage hiervan, welke meestal tijdens de bouw van woningen, vooral bij boerderijen en landhuizen, ingebouwd werden.

In 1955 nam de werknemer van dhr. W. Kortrijk, dhr. E. Hoekzema, het bedrijf over. De productie van de houten rolluiken en buitenjaloezieën liep in deze periode erg terug, mede door veranderingen in de bouwstijl en het gebrek aan goede grondstoffen. Langzamerhand werd er overgeschakeld op metalen zonweringen.

In 1974 deed dhr. E. Hoekzema het bedrijf over aan zijn zoon, dhr. J. Hoekzema. De aluminium zonwering deed toen zijn intrede, deze waren eenvoudig te produceren, waardoor de producten kant en klaar werden verkocht bij landelijke assembleurs. Ook de "ouderwetse" markiezen waren tot begin jaren tachtig een veel gevraagd product dat in eigen bedrijf gemaakt werd tot 1986. In deze periode ging fa. Kortrijk de mini rolluiken in productie nemen, deze rolluiken werden o.a. via een dealernet afgezet.

In 1990 namen zoon P. Hoekzema en zijn vrouw het bedrijf over van dhr. J. Hoekzema. De fa. Kortrijk werd ondergebracht in de Hoekzema Handelsonderneming Groep. Ook waren begin jaren negentig beveiligingsrolluiken een veel verkocht product, en werden dichte rolluiken aangepast naar open rolluiken, dit i.v.m. gemeentelijke eisen.

Sinds 2001 is de vierde generatie Hoekzema, C. Hoekzema, ook werkzaam binnen het familiebedrijf. Tegenwoordig is Kortrijk gespecialiseerd in diverse soorten zonwering, rolluiken, terrasoverkappingen en binnenzonwering voor particulieren, bedrijven, gemeentes en instellingen. Ook maakt Kortrijk producten voor speciale situaties waar geen standaard oplossing voor is. Er wordt gestreefd naar producten van hoge kwaliteit, goede service en garantie.

Kortom, een familiebedrijf met een rijke geschiedenis, veel ervaring en kennis op gebied van zonwering en rolluiken.

Eenvoudig & snel

offerte aanvragen

Zonweringen

Zonwering

Rolluiken

Overkappingen

Doekeigenschappen

Reparaties

Overig

Somfy

B2B / Projecten

Acties

Speciale Producten

Akoestiek

Metaalunievoorwaarden (pdf)

Contact

Social media

Facebook Facebook

YouTube YouTube

Beoordeling door klanten : 9.2/10 -
34  beoordelingen

Sitemap

Adresgegevens

Kortrijk Zonwering BV
Kweldergras 14
9738 AJ Groningen
Nederland

E-mailadres: info@kortrijk.nl

Telefoon: 050-5424227

Calamiteiten: 06-29021146