Tel: 050-5424227   |   E-mail: info@kortrijk.nl  

Kortrijk

Doekeigenschappen

De uitstraling van uw zonwering wordt grotendeels bepaald door het doek. Met de doeken van Dickson bent u jarenlang gegarandeerd van een goede bescherming tegen uv-stralen, warmte, licht en weersomstandigheden. Dankzij de topkwaliteit doeken die door Dickson geproduceerd worden houdt de stof lang dezelfde kleur en heeft hij een goede weerstand tegen water, vlekken en scheuren. Er is voor elke smaak een juiste stof, zo kunt u kiezen uit bijvoorbeeld; effen stof, stof met strepen, een dessin of een jeansstof en zelfs opengewerkte doeken zijn mogelijk voor meer licht doorlatendheid.

Zonweringsdoeken hebben verschillende eigenschappen, geen van allen doet afbreuk aan de levensduur:

Knikvouwen

Ontstaan bij de confectie en bij het vouwen van de doeken. Daarbij kunnen er, vooral bij lichte kleuren, in de knik pigmentverschuivingen ontstaan. Deze zijn tegen het licht donker gekleurd en zien er derhalve uit als vervuilde strepen.

Golven

In de buurt van zomen en naden van de banen ontstaan verschillende wikkeldiktes op de as. De daardoor ontstane stofspanningen kunnen golven tot gevolg hebben. Ook door een zware regenbui kan er een waterzak ontstaan die golven kan veroorzaken als het doek opdroogt. Eisen van waterdichtheid, stevigheid, vuil- en waterafstotende eigenschappen, weer- en kleurechtheid en vele andere eigenschappen worden vastgelegd, gemeten en voor ieder doektype gegarandeerd.

Zijzoomgolven

Het doek wordt meestal door een actief verensysteem onder spanning gehouden. Naden en zomen werken als een versterking, maar ze moeten ook de meeste belasting doorstaan. Bij het oprollen van het doek liggen de zomen en naden over elkaar, hetgeen de druk en spanning nog extra verhoogt. Naden en zomen worden platgedrukt en nemen daardoor in de lengte toe. Dit kan er bij het openen van het zonnescherm toe leiden dat de zijzomen licht doorhangen.

Waterdichtheid

Zonweringdoeken zijn waterafstotend geïmpregneerd en tegen een kleine regenbui bestand. Nat opgerolde doeken zo snel mogelijk, maximaal na 5 dagen, weer uitrollen om te laten drogen.

 

(Klachten over bovenstaande eigenschappen zijn niet te verhalen op Kortrijk Zonwering of de doekleverancier, het zijn eigenschappen die horen bij de doeken en zijn niet te vermijden).

Eenvoudig & snel

offerte aanvragen

Zonweringen

Zonwering

Rolluiken

Overkappingen

Doekeigenschappen

Reparaties

Overig

Somfy

B2B / Projecten

Acties

Speciale Producten

Akoestiek

Metaalunievoorwaarden (pdf)

Contact

Social media

Facebook Facebook

YouTube YouTube

Beoordeling door klanten : 9.2/10 -
13 beoordelingen

Sitemap

Adresgegevens

Kortrijk Zonwering BV
Kweldergras 14
9738 AJ Groningen
Nederland

E-mailadres: info@kortrijk.nl

Telefoon: 050-5424227